Το Reiki

To Reiki είναι Οικουμενική Ενέργεια που προέρχεται από το Όλον και επηρεάζει τα πάντα μέσα στο Όλον, που υπάρχει και κυριαρχεί παντού.

Είναι ένα είδος ενέργειας διαφορετικό από τα άλλα είδη, π.χ. ηλεκτρική, καύσιμες ύλες, πυρηνική κλπ.

 

Aπόσπασμα από το σεμινάριο «Συνάντηση με τον εαυτό μας» του Ερμή του Τρισμέγιστου που γίνεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βλέπε τις ανακοινώσεις των Σεμιναρίων στην παρούσα ιστοσελίδα)

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

`Ο άνθρωπος στην υπέρτατη πραγματικότητά του είναι μια αθάνατη Θεϊκή Συνειδητότητα (η ψυχή),  ενωμένη στο ύψιστο επίπεδο της ύπαρξης της με την Θεϊκή πηγή (το Όλον), την δύναμη που συντηρεί όλη την δημιουργία.

Σαν φυσικό ον, ο άνθρωπος, είναι ένα όχημα που έρχεται να αποκαλύψει, να γνωρίσει και να εκφράσει αυτή την Θεϊική Συνειδητότητα που ήδη υπάρχει μέσα του, μέσα από τις ποιότητές του, τα ταλέντα του και τις ικανότητές του, μέσα από τις σκέψεις του, τα λόγια και τις πράξεις του.

Αυτή η διαδικασία μάθησης και έκφρασης λέγεται πνευματική εξέλιξη.

Σκοπός αυτής της εξέλιξης του ανθρώπου είναι να συντονίσει την προσωπικότητά του (το εγώ του) με τις ιδιότητες και το σκοπό της ψυχής του, αυτής της αιώνιας Θείας Συνειδητότητάς του, βρίσκοντας μέσα του αυτό που αναζητά έξω από εκείνον στο υλικό πεδίο. Βιώνοντας βαθιά μέσα του, την απεριόριστη εσωτερική του Αξία, την απεριόριστη εσωτερική του Δύναμη , την απεριόριστη εσωτερική του Ασφάλεια, την απεριόριστη εσωτερική του Ελευθερία, την απεριόριστη εσωτερική του Αγάπη και την απεριόριστη εσωτερική του Χαρά.

Οι εμπειρίες που διαλέγουμε σαν ψυχές έχουν σκοπό την όλο και μεγαλύτερη ταύτιση του εγώ μας, με αυτές τις ιδιότητες της ψυχής μας. Ο σκοπός όλων των εμπειριών που διαλέγουμε σαν ψυχές  στην εξέλιξη, είναι να μάθουμε, να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε, για το Ανώτερο καλό μας  και το Ανώτερο Καλό όλων.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά της ψυχής.

Α.  ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΑΞΙΑ

Σε πνευματικό επίπεδο

Η αξία μας σαν  ψυχή είναι  απεριόριστη, είναι απόλυτη, είναι αδιαμφισβήτητη και αμετάβλητη. Η Θεϊκή Συνειδητότητα που είμαστε δεν έχει ανάγκη από κανένα εξωτερικό παράγοντα για να πάρει αξία . Από την στιγμή που είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωση του Όλον (της Θείας Ενέργειας) έχουμε και εμείς τις πνευματικές ιδιότητες, την ζωτική δύναμη και την Θεϊκή Σοφία μέσα στην ίδια μας την ύπαρξη. Κάθε ένας από εμάς έχει γεννηθεί σαν μέρος του Θεϊκού σχεδίου, με μια αποστολή να εκτελέσει. Είμαστε ο κάθε ένας, σαν μια κουκίδα σε ένα τεράστιο πίνακα. Ο πίνακας αυτό δεν θα ήταν ο ίδιος χωρίς την ύπαρξή μας. Έχοντας αυτή την επίγνωση της ύπαρξής μας,  από ποιόν άλλον να ζητήσω επιβεβαίωση για την Αξία μου ?

Σε φυσικό επίπεδο

Ο κάθε ένας από εμάς έχει την ατομικότητα και την μοναδικότητά του, αλλά είμαστε όλοι ενωμένοι στην πηγή της ύπαρξής μας. Δεν υπάρχει ξεχωριστότητα αλλά ενότητα στην υπέρτατη πραγματικότητά μας.

Ας ξεχωρίσουμε εδώ τις έννοιες «Αξία» από «ταλέντα και ικανότητες». Η αξία μας όπως είπαμε είναι δεδομένη, τα ταλέντα και οι ικανότητες είναι απλά τα εργαλεία της ψυχής για να εκφραστεί, να εξελιχθεί και να εκτελέσει την αποστολή της πάνω στην Γή για το Ανώτερο Καλό της και το Καλό όλων. Η εξέλιξη του καθενός μας, εξελίσσει και το σύνολο καθώς όλοι σε ενεργειακό επίπεδο είμαστε ενωμένοι.

Μπορεί μια ψυχή να έχει μεγαλύτερη αποστολή από τις άλλες, η να είναι πιο εξελιγμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη η ανώτερη από τις άλλες. Απλά μια εξελιγμένη ψυχή είναι πιο ελεύθερη.

Δεν υπάρχει ανώτερη και κατώτερη ψυχή. Αυτό που διαφοροποιεί τις ψυχές είναι ό βαθμός εξέλιξής τους και η αποστολή τους στην γη, με τον τρόπο που η ίδια η ψυχή έχει επιλέξει. Εδώ εμπλέκεται και η έννοια της «ελεύθερης βούλησης» της κάθε ψυχής, στο κατά πόσο θέλει να εξελιχθεί η όχι. Οι εμπειρίες της κάθε ψυχής είναι ήδη προκαθορισμένες πριν γεννηθεί (κάρμα και επιλογή ψυχής).  Η εξέλιξή της όμως, δηλαδή τα μαθήματα που θα πάρει κάθε ψυχή από τις εμπειρίες αυτές, καθορίζεται από τον απαράβατο νόμο της ελεύθερης βούλησή της.(*βλέπε το ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ για «τα μαθήματα της ψυχής») Γι ΄αυτό το λόγο κανείς άλλος δεν μπορεί να ορίσει την εξέλιξή μας, κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος της πραγματικότητάς μας, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι.      

Η αξία μας μέσα από την ύπαρξή μας, αποδεικνύεται από πολλά παραδείγματα στην ζωή μας. Ένας ασθενής σε κόμμα, ένας άνθρωπος που του έχουν αφαιρέσει την ζωή, ένα μωρό που γεννιέται, αξίζουν μόνο γιατί υπάρχουν. Οι ενέργειες των γιατρών που προσπαθούν να σώσουν την ζωή, οι δικαστές που δικάζουν έναν κατηγορούμενο, η αγάπη προς ένα μωρό, απορρέουν από  την αξία της ύπαρξης τους και μόνο. 

Β. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ  ΔΥΝΑΜΗ

Σε πνευματικό επίπεδο

Η ίδια απεριόριστη δύναμη της Θείας ενέργειας βρίσκεται και μέσα στον κάθε έναν μας. Η ψυχή μας, έχει την ασύλληπτη δύναμη να υλοποιεί αυτό που θέλουμε στο δικό μας σύμπαν, με  τον ίδιο τρόπο τηρουμένων των αναλογιών, που το Όλον δημιουργεί τα δικά του Σύμπαντα. («Αρχή του Νοητισμού» στο Σεμινάριο του Ερμή του Τρισμέγιστου)

Η ψυχή μας έχει την απεριόριστη δύναμη αυτοθεραπείας του σώματος μας, και δημιουργίας των θέλω μας. Μέσα στην Θεϊκή μας ψυχή βρίσκεται και η απεριόριστη δύναμη να ξεπερνούμε τα πάντα στην ζωή μας.  Για την ψυχή δεν υπάρχει η έννοια «δεν μπορώ» παρά μόνο «δεν θέλω». Εξ ου και η ελεύθερη βούληση της κάθε ψυχής.

Σε φυσικό επίπεδο

Αναλογιστείτε στην ζωή σας, πόσες εμπειρίες είχατε, και όμως είστε εδώ, και συνεχίζετε να ζείτε. Αυτή η δύναμη της ψυχής σας, είναι που ενεργοποιεί τον μηχανισμό επιβίωσης και υπέρβασης πολλές φορές του ίδιου μας του εαυτού.

Ο τρόπος με τον οποίο η ψυχή δημιουργεί στο υλικό πεδίο ερμηνεύεται μέσα από την δεύτερη ιερή αρχή της Ερμητικής διδασκαλίας, την ιερή αρχή της Αντιστοιχίας «ότι πάνω, έτσι και κάτω». (Θα ακούσετε λεπτομέρειες στο αντίστοιχο σεμινάριο).

Γ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑ

Σε πνευματικό επίπεδο

Σε επίπεδο ψυχής,  είμαι πάντα ασφαλής. Η ψυχή μου είναι πάντα ασφαλής, οτιδήποτε και αν συμβαίνει στο υλικό πεδίο.

Σαν ψυχή γνωρίζω πως η ασφάλειά μου έγκειται σε τρεις παραμέτρους

-          Στο ότι είμαι πνεύμα (αιώνια Θεία Συνειδητότητα)

-          Στο ότι συμβαίνει μόνο ό,τι χρειάζομαι για την εξέλιξή μου

-          Στο ότι έχω την δύναμη να  ξεπερνώ τα πάντα και να δημιουργώ αυτό που θέλω

Όπως είδαμε παραπάνω, όλες μας οι εμπειρίες είναι καθορισμένες από εμάς  τους ίδιους σαν ψυχές σε εξέλιξη. Στον κάθε ένα από εμάς συμβαίνει μόνο αυτό που χρειάζεται για να πάρει το μαθήματά  του, να προχωρήσει και να εξελιχθεί πνευματικά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το «αιτιατό σώμα» της ψυχής μας είναι αυτό που θα καθορίσει και τις ανάλογες μας εμπειρίες στην ζωή.(βλέπε σεμινάριο του Ερμή). Για αυτό και δεν υφίσταται αυτό που λέμε « μια κοινή μοίρα για όλους» Ένα ίδιο γεγονός, κάθε ψυχή θα το ερμηνεύσει και θα το χρησιμοποιήσει διαφορετικά, μέσα από  την ατομικότητα και την μοναδικότητά της, μέσα από το κάρμα της και την επιλογή της, (νόμος  της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, ερμηνεύεται από την έκτη ιερή αρχή της Ερμητικής διδασκαλίας της «αιτίας και του αποτελέσματος» )  Όμως όλες οι ψυχές είναι ενωμένες σε ένα κοινό ενεργειακό πεδίο.

Σε φυσικό επίπεδο

Σε αυτό το πεδίο, το υλικό πεδίο στην ζωή μας, η ασφάλεια δεν βασίζεται σε κανένα εξωτερικό παράγοντα, καθώς όλοι οι παράγοντες στον εξωτερικό κόσμο που ζούμε, υπόκεινται μεταβολές, άρα είναι και ασταθείς.

Μόνο μέσα μας μπορούμε να αποκαλύψουμε και να βιώσουμε αυτή την ασφάλεια.

Η εσωτερική μας ασφάλεια μαθαίνεται και καλλιεργείται από εμάς τους ίδιους, αναπτύσσοντας αρετές όπως η εμπιστοσύνη, η  θετικότητα και η αισιοδοξία. Οι έννοιες «αξίζω», «δικαιούμαι», «μπορώ» εμπεριέχονται σε αυτήν την προσέγγιση της ζωής μας. ( Ένα βιβλίο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ για να κατανοήσετε αυτές τις έννοιες και να δείτε την ζωή σας με μια άλλη οπτική γωνία, είναι «η ιστορία μιας σταγόνας» της Αμαλίας Ειρήνης Τζιμοπούλου από τις εκδόσεις Ιωλκός).

Δ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σε πνευματικό επίπεδο

Εμείς σαν ψυχή είμαστε πάντα ελεύθεροι. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την ύπαρξη μας σαν Θεϊκή Συνειδητότητα. Ο νους μας μπορεί να περιοριστεί, η ψυχή μας όμως όχι. Ο νους είναι αυτός που εγκλωβίζεται σε προγραμματισμούς, σε πεποιθήσεις, σε ψευδαισθήσεις, σε ανάγκες. Όλες αυτές οι δεσμεύσεις πηγάζουν από την κοινωνία, την οικογένεια, τη χώρα που μεγαλώνουμε. Άλλες πεποιθήσεις έχει ένας άνθρωπος που μεγαλώνει στην Ελλάδα, άλλες στην Αφρική, άλλες στη Ασία ….. Συνεπώς βλέπουμε πως είμαστε το αποτέλεσμα του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσαμε.

Σε φυσικό επίπεδο

Στο γήινο επίπεδο, η «γνώση» είναι αυτή που γεννάει την ελευθερία μέσα μας. Η γνώση, του ποιοι είμαστε και γιατί είμαστε, μέσα από την προσωπική μας δουλειά και την εξέλιξή μας, είναι αυτή που μας καθιστά ελεύθερους ανθρώπους.

Η γνώση είναι δύναμη. Το άνοιγμά μας στους  πνευματικούς νόμους που διέπουν το Σύμπαν και όλη μας την  ύπαρξη, (βλέπε 7 ιερές Αρχές που αναλύονται στο   Σεμινάριο του Ερμή),  η εφαρμογή τους στην καθημερινότητά μας, είναι αυτή που μας απελευθερώνει από τις δεσμεύσεις του νου μας. Σε πρακτικό επίπεδο, η δουλειά που σας ζητάμε να κάνετε στο ίδιο σεμινάριο, ο διαλογισμός και η καλλιέργεια του «παρατηρητή» συντελούν στο βίωμα αυτής της εσωτερικής ελευθερίας  ( Εδώ και πάλι το βιβλίο «η ιστορία μιας σταγόνας» μπορεί να σας βοηθήσει πολύ, καθώς και η παρακολούθηση του σεμιναρίου του Ερμή του Τρισμέγιστου).

Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Σε πνευματικό επίπεδο

Το Όλον, η δύναμη που συντηρεί όλη τη δημιουργία είναι απέραντη αγάπη και αλήθεια. Δεν υπάρχει Θεός τιμωρός. Ο φόβος προς μια ανώτερη δύναμη, συντηρείται από κάποιους  ανθρώπους για να μπορούν να ελέγχουν και να καθοδηγούν τα πλήθη. Κατ’ επέκταση η Ψυχή μας ως έκφραση του Θείου, είναι μόνο Αγάπη.

Η ψυχή πάντα αγαπάει, ακόμα και αυτούς που φαινομενικά μας ταλαιπωρούν. Γιατί αυτή διαλέγει τις εμπειρίες της, με μοναδικό σκοπό την εξέλιξη της.

Η ψυχή νιώθει αγάπη, ισότητα και ενότητα με όλες τις άλλες ψυχές, ανεξάρτητα με το επάγγελμα, την τάξη, την οικονομική κατάσταση, την θρησκεία, τα αποκτήματα κλπ που έχει επιλέξει κάθε άνθρωπος. Ο Νους είναι αυτός που διαχωρίζει, όχι η Ψυχή. 

 Σε φυσικό επίπεδο

Τι σημαίνει αγάπη? Πως μπορούμε να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, αν δεν την έχουμε βρεί μέσα μας ?

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συγχέουν την έννοια της αγάπης του εαυτού, με την έννοια του εγωισμού. Και αυτό γίνεται καθαρά από άγνοια της έννοιας της αγάπης.

Αγάπη του εαυτού σημαίνει πρώτα από όλα κατανόηση, αποδοχή και συγχώρηση του εαυτού μας . Βιώνοντας αυτή την αγάπη,  τα ίδια συναισθήματα εξαπλώνονται και προς τους γύρω μας. 

Αγάπη του εαυτού σημαίνει επίσης : «με στηρίζω», «με φροντίζω», «με προστατεύω»

Η δουλεία που καλείστε να κάνετε στο μάθημα του Ερμή, ουσιαστικά σας φέρνει σε επαφή με αυτή την έννοια της αγάπης, καθώς  επίσης και οι σελίδες του βιβλίου «η ιστορία μιας σταγόνας» ξεδιπλώνουν μπροστά σας, με ένα ιδιαίτερο τρόπο όλες αυτές τις έννοιες. 

Ζ. EΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΑΡΑ

Σε πνευματικό επίπεδο

Καθώς ο σκοπός της ψυχής είναι να μάθει, να εξελιχθεί, να δημιουργήσει και να προσφέρει, με την δουλεία που κάνουμε με τον εαυτό μας, συντονιζόμαστε όλο και περισσότερο με  αυτό το σκοπό, βιώνοντας μια βαθιά χαρά που δεν εξαρτάται από κανένα εξωτερικό παράγοντα. Αυτή η ίδια δουλειά, συντονίζει το «εγώ» μας, όλο και περισσότερο με τις ιδιότητες  της ψυχής μας,  βιώνοντας εσωτερικά,  αυτά που ψάχνουμε έξω από  εμάς:  την αξία μας, την δύναμή μας, την ασφάλεια μας, την ελευθερία μας και την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Σε φυσικό επίπεδο

Μέσα από αυτή την εσωτερική δουλειά, αρχίζουμε και δημιουργούμε την νέα δική μας,  αληθινή και πανέμορφη πραγματικότητά μας. Όσο πλησιάζουμε στο πυρήνα της ύπαρξής μας, στο Φως του Ανώτερου Θεϊκού μας Εαυτού και βιώνουμε την Αλήθεια και την Αγάπη του, τόσο περισσότερο νιώθουμε την Χαρά της ύπαρξής μας, την ευτυχία μέσα μας.   

Αρχίζουμε και νιώθουμε ολοκληρωμένοι, αυτόνομοι, και όχι ζητιάνοι της αξίας μας, της δύναμής μας, της ασφάλειας και της ελευθερίας μας. Ο΄τι χρειαζόμαστε το βρίσκουμε μέσα μας. Και όσο τα βρίσκουμε μέσα μας, τόσο τα έλκουμε στην ζωή μας.

Πόσα πράγματα χρεώνουμε στους γύρω μας, στο σύντροφο, στα παιδιά μας, στην οικογένεια, στους φίλους…. Είναι οι προσδοκίες μας προς αυτούς, που δημιουργούν  τις ανάγκες μας, και αντίστοιχα είναι η ματαίωση αυτών των προσδοκιών που δημιουργούν τον πόνο που πολλές φορές αισθανόμαστε. Αν αυτές οι ανάγκες ( της αξίας, της δύναμης, της ασφάλειας, της ελευθερίας και της αγάπης) δεν ικανοποιηθούν, τότε νιώθουμε θλίψη, θυμό, ζήλια, αδικία…..Τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι δείκτες του βαθμού ικανοποίησης που νιώθουμε στην ζωή μας.

Ο λόγος είναι γιατί περιμένουμε από τους άλλους να μας καλύψουν τις ανάγκες αυτές, με  αποτέλεσμα, η μη ικανοποίησή τους, να μας κάνει να νιώθουμε τα «αρνητικά συναισθήματα» όπως λέγονται από την κοινωνία που ζούμε. Αυτά τα συναισθήματα, μόνο αρνητικά δεν είναι, από την στιγμή που μας διδάσκουν τεράστια μαθήματα για εμάς τους ίδιους και μας εξελίσσουν.

Εδώ  εμπλέκεται η μεγάλη σημασία της Αυτογνωσίας στην ζωή μας και της δουλειάς με τον εαυτό μας.    

 

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Οι αριθμοί από το 0 έως το 9 εκφράζουν όλη μας την ύπαρξη. Το 0 αντιστοιχεί στο «ΟΛΟΝ» και είναι ο αριθμός της Συμπαντικής Δύναμης που συντηρεί όλη την δημιουργία Το 0 είναι ο Θεός. Το ΟΛΟΝ δημιουργεί τον άνθρωπο που αντιστοιχεί στην μονάδα, δηλαδή το νο 1. Έτσι ο αριθμός 0 αντιστοιχεί στο ΟΛΟΝ ενώ οι αριθμοί από το1 έως το 9 εκφράζονται από την ψυχή μας, ως μέρος του Όλον  Η αριθμολογία του Πυθαγόρα λέει ότι ερχόμαστε στην ζωή, σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει φτιάξει η ψυχή μας πριν γεννηθούμε. Ο λόγος είναι πως η ψυχή θέλει εμπειρίες, για να εξελιχθεί. Η εξέλιξη της ψυχής βασίζεται σε 9 ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Επειδή αυτά τα μαθήματα είναι πολλά δεν μπορούμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχώς πηγαινοερχόμαστε σε ενσαρκώσεις.

Τώρα τι  εκφράζουν οι αριθμοί ;

Το 1 = ο  πρώτος, αρσενικός αριθμός δείχνει τον ηγέτη, τον ανεξάρτητο, τον αντάρτη. Όλοι οι μονοί αριθμοί είναι αρσενικοί και ενεργητικοί.

Τα 2 = είναι ο πρώτος θηλυκός παθητικός αριθμός. Όλοι οι ζυγοί αριθμοί είναι θηλυκοί, παθητικοί. Παθητικός αριθμός σημαίνει ,δέχεται, ακολουθεί. Το 2 σημαίνει «μαζί», συν-εργασία, συν-αίσθημα..

Το 3= είναι ο αριθμός της έκφρασης, της χαράς  ,της δημιουργίας, και των χωροταξικών αλλαγών (πχ μια μετακόμιση, αλλαγή του χώρου στο οποίο ζούμε)

Το 4= είναι ο αριθμός της σταθερότητας, της ασφάλειας

Το 5 =σημαίνει «ελευθερία», αλλαγές (μετακινήσεις), αισθήσεις (να βγω, να φάω, να πιώ να γευτώ), ταξίδια.

Το 6= σημαίνει ευθύνη

Το 7= σημαίνει εσωστρέφεια

Το 8= σημαίνει δύο λέξεις , Ύλη (σε ενασχόληση)  και κάρμα (καρμική ανταλλαγή με ανθρώπους.

Το 9= σημαίνει, τέλος κύκλου, ξεκαθάρισμα. Είναι ο αριθμός του ιεραπόστολου, εκφράζει ενασχόληση με τους άλλους.

Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στα γράμματα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. Η γραφή δόθηκε από τον Σύρειο στους Έλληνες και αποτελεί την βάση για όλες τις υπόλοιπες γλώσσες. Η μετατροπή γραμμάτων σε αριθμούς γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο για συγκεκριμένο λόγο.

Έτσι το όνομα και το επίθετό μας, καθώς και η ημερομηνία γέννησης αποκαλύπτουν και δίνουν πληροφορίες για την ψυχή μας, για την προϋπηρεσία, (την δουλειά που έχει κάνει η ψυχή σε προηγούμενες ζωές ) και τα μαθήματα που έχει επιλέξει η κάθε ψυχή σε αυτή της την ενσάρκωση.

Τι αφορούν αυτά τα μαθήματα της ψυχής :

To 1ο μάθημα αντιπροσωπεύει την ικανότητα να στηρίζομαι στον εαυτό μου για να αποφασίζω και να προχωράω στην ζωή.

Το 2ο μάθημα, αφορά την συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα προσωπικό και επαγγελματικό, την υποταγή (να ακολουθώ ιδέες άλλων ακόμα και αν πιστεύω ότι έχω δίκιο. Και την αυτοκυριαρχία- έκφραση συναισθημάτων (να εκφράζω άμεσα κάθε φορά αυτό που με ενοχλεί, να μην «μαζεύω».

Το 3ο μάθημα αφορά την έκφραση του ψυχικού μου κόσμου και την καλλιτεχνική μου έκφραση.

Το 4ο μάθημα αφορά την υπομονή (υπομονή σημαίνει εσωτερική αποδοχή της κατάστασης, και η έννοια είναι διαφορετική από την ανοχή που χαρακτηρίζεται από εσωτερική ένταση), την σταθερότητα και την πρακτική οργάνωση. Είναι το νούμερο αυτού που «χτίζει» την ζωή του.

Το 5ο μάθημα αφορά την ελευθερία, σε όλες τις μορφές σκέψης και έκφρασης, τις αλλαγές (την ικανότητα αποδοχής των αλλαγών στην ζωή) τις  αισθήσεις,, τα ταξίδια την διαχείριση του προσωπικού μας χρόνου (να μοιράζεσαι το χρόνο σε εσένα και τους άλλους)

Το 6ο μάθημα αφορά την ικανότητα ανάληψης ευθυνών.

Το 7ο αφορά την πνευματική γνώση και την μεταφυσική αναζήτηση. Σχετίζεται με την «δουλειά με τον εαυτό»  με σκοπό την αναζήτηση της πραγματικότητας του αληθινού Θεϊκού μας Εαυτού.

Το 8ο μάθημα αφορά την σωστή διαχείριση χρημάτων, και αξία που δίνουμε σε υλικά αγαθά. Επίσης οι συναντήσεις της τωρινής ζωής, που κάνει μια ψυχή με αυτό το νο, είναι καρμικές συναντήσεις.

Το 9ο μάθημα αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανιδιοτελή υπηρεσία στον συνάνθρωπο. Το 9 έχει να κάνει με την ανθρωπότητα, την οικολογία (οικολογική συνείδηση) και τον πλανήτη. Η ψυχή εδώ, προχωράει σε ζωές, μέχρι να νιώθει ότι ωφελεί τους άλλους.

      

 

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Ας  έρθουμε τώρα στο πρακτικό μέρος της δουλειάς με τον εαυτό μας.

«Δουλεύω με τον εαυτό μου» σημαίνει :

  1. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ
  2. ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ
  3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ
  4. ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ
    1. «Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ» πετυχαίνεται μέσα από την δουλειά που σας προτείνουμε να κάνετε, για να κατανοήσετε το ποιός είστε και γιατί. Η «καταγραφή» όπως προτείνεται στο πιλοτικό πλάνο που σας δίνεται στο σεμινάριο του Ερμή , και οι Συμπαντικές αρχές που αναλύονται στο ίδιο σεμινάριο έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό.
  1. «ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΌΤΗΤΑΣ» αφορά την καλλιέργεια της έννοιας «είμαι παρών» στην ζωή μου, είμαι συνειδητός για κάθε σκέψη, συναίσθημα, λόγο, και πράξη. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους:

     α) με την καθημερινή καταγραφή, των εμπειριών, των συναισθημάτων και των       σκέψεων σας , σαν να παρατηρείτε τον εαυτό και την ζωή σας.

      β) με  την ανάλυση τους ακολουθώντας τα εξής στάδια : ερέθισμα, προγραμματισμός, συναίσθημα, αντίδραση.

- Ποιο είναι το ερέθισμα ?

«Τι έγινε η γίνεται», περιγράφω το γεγονός που με έχει ενοχλήσει, κάποια πράξη, κάποια λόγια, κάτι που κάνει κάποιος η που δεν κάνει, μπορεί να είναι μια επιτυχία η μια αποτυχία, κάτι που κάναμε εμείς η δεν κάναμε, μπορεί να είναι μια κατάσταση που επικρατεί κλπ. 

-Ποιος είναι ο προγραμματισμός?

Δηλαδή ποιά είναι η πεποίθηση μου για το συγκεκριμένο γεγονός.Το ερέθισμα περνάει από το φίλτρο των προγραμματισμών και των πεποιθήσεων μου και ερμηνεύεται μέσα από αυτό.

Η καταγραφή του «πιλοτικού πλάνου» που σας δίνεται στο σεμινάριο του Ερμή θα σας δείξει καθαρά ποιοι είναι αυτοί οι προγραμματισμοί και οι πεποιθήσεις που έχουν καταγραφεί στο συνειδητό σας εαυτό και στο υποσυνείδητό σας  από την παιδική σας ηλικία.

Πχ Αν σαν παιδί ακούγατε την μητέρα, η τον πατέρα σας να συγκρίνει τους ανθρώπους γύρω του, και να λέει «ο τάδε είναι πολύ άξιος, έχει διπλώματα, έχει χρήματα, έχει ένα πολύ ωραίο σπίτι….» (αυτό το άκουσμα γίνεται υποσυνείδητα ο προγραμματισμός σας) και η πεποίθησή σας θα είναι, «για να αξίζω πρέπει να έχω δίπλωμα, να έχω χρήματα, να έχω ένα πολύ ωραίο σπίτι»   η, « πρέπει να είμαι σαν τους άλλους για να με δέχονται και να με αγαπούν», η «πρέπει να είμαι καλύτερος, πιο ικανός από τους άλλους, για να αξίζω», η «πρέπει να έχω πχ δίπλωμα, χρήματα, κοινωνική θέση, ιδιοκτησία, ….για να νιώθω ασφαλής» η «Πρέπει να έχω σύντροφο, δίκιο, ομορφιά, γνώσεις, …..για να αξίζω» η Πρέπει να κάνω… πχ..πολλά πράγματα, να πετύχω επαγγελματικά…. για να αξίζω»

Εδώ όπως είπαμε στο «πρώτο μέρος» έχουμε μπερδέψει την έννοια της ικανότητας με την αξία. Νιώθουμε σεβασμό και εκτίμηση για τους ανθρώπους που έχουν κάποιες ικανότητες, επειδή πιστεύουμε ότι αξίζουν περισσότερο. Ας αναρωτηθούμε  όμως , ένα παιδί ως φοιτητής αξίζει περισσότερο από ένα παιδί στο νηπιαγωγείο ? Δεν είναι και οι δύο , ψυχές σε εξέλιξη? Είναι και οι δύο εκφράσεις του Θείου που αξίζουν αποδοχή και αγάπη. Οι ικανότητες ενός ανθρώπου τον βοηθούν να αξίζει μια συγκεκριμένη θέση, όπως να διευθύνει μια επιχείρηση, η να ζωγραφίζει, η να γράφει, η να αγορεύει στο δικαστήριο, η να συντονίζει ανθρώπους και να δίνει οδηγίες…. αλλά δεν σημαίνει ότι αξίζει περισσότερη αγάπη η σεβασμό.    

-Ποιο είναι το συναίσθημα ?

Εδώ καταγράφω το συναίσθημα που νιώθω : πόνο, φόβο, θυμό, θλίψη, αδικία, απόρριψη, ανασφάλεια…

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που νιώθουμε, επειδή ερμηνεύουμε αυτό που μας συμβαίνει σύμφωνα με τις δικές μας πεποιθήσεις. Τα συναισθήματα μας είτε θετικά είτε αρνητικά απορρέουν από αυτή την ερμηνεία, ανεξάρτητα του πως φέρονται οι άλλοι η τι κατάσταση βιώνουμε. Είναι δυνατόν, κάποια στιγμή μέσα από την δουλειά με τον εαυτό μας, να φτάσουμε στο σημείο, να μένουμε ήρεμοι ακόμα και αν απέναντί μας έχουμε κάποιον που ουρλιάζει που βρίζει η ακόμα που μας μειώνει. Αυτό θα συμβεί όταν είμαστε σίγουροι και βιώνουμε την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Το να έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τα συναισθήματά του, και να πιστεύει στην αξία και την ασφάλεια του, δεν σημαίνει ότι είναι εγωιστής, ότι δεν κάνει ποτέ λάθος, η ότι δεν έχει ελαττώματα. Αλλά γνωρίζει, ότι ακόμα και αν έχει κάποια ελαττώματα η αξία του δεν αλλάζει. Η αξία  του είναι ανεξάρτητη από τα ελαττώματά του.

Με αυτό τον τρόπο ένα γεγονός που κάποτε μας τάραζε πολύ, σήμερα να μας αφήνει ήρεμους, χωρίς να νιώθουμε κάποιο αρνητικό συναίσθημα, έχοντας πλέον την κατανόηση πως η άσχημη συμπεριφορά ενός ανθρώπου πηγάζει από ένα δικό του φόβο, η ανασφάλεια. Με τον ίδιο τρόπο ακόμα και ένα τραυματικό γεγονός του παρελθόντος όπως το χαμό ενός αγαπημένου, θα το αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο. Θα ξέρουμε πως θα στενοχωρηθούμε από αυτή την απώλεια, αλλά θα διατηρούμε την ηρεμία μας με βάση τις θετικές μας πεποιθήσεις, και θα συνεχίσουμε να νιώθουμε την χαρά και το νόημα της ζωής μας. Έχοντας επίσης πίστη στις πνευματικές αλήθειες μπορεί να φτάσει κάποιος σε τέτοιο σημείο της εξέλιξής του, που να έχει αρκετή πίστη στο εαυτό του και στο Θείο Σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε γεγονός της ζωής του,  με ένα τρόπο διαφορετικό από ότι στο παρελθόν.  Ανατρέχοντας στο «πρώτο μέρος» του κειμένου θα βρείτε πνευματικές αλήθειες να αναλύονται με ένα τέτοιο τρόπο, που να σας βοηθήσουν να ερμηνεύσετε την ζωή σας διαφορετικά και να απελευθερωθείτε στην καθημερινότητά σας από γεγονότα που σας ενοχλούν.

Επίσης Θετικές πεποιθήσεις που βοηθούν στην αλλαγή αυτή είναι «είμαι υπεύθυνος για την ζωή μου»  «είμαι υπεύθυνος για την πραγματικότητά μου», «είμαι ικανός και δυνατός να πετύχω αυτά που θέλω» «αξίζω, ανεξάρτητα από την συμπεριφορά , την γνώμη των άλλων και την σύγκρισή μου με άλλους», «αξίζω και είμαι ασφαλής σε κάθε περίπτωση», «αξίζω, δικαιούμαι και μπορώ να δημιουργώ την ευτυχία μου», « όλοι οι άνθρωποι αξίζουν αγάπη και σεβασμό», «επιλέγω να εστιάζω στην ουσία σε κάθε περίπτωση στην ζωή μου», «είμαι ένας υπέροχος άνθρωπος σε διαδικασία εξέλιξης», «κάνω την κάθε στιγμή το καλύτερο που μπορώ», «έχω τώρα και πάντα ό,τι χρειάζομαι στη ζωή μου», «σκέπτομαι θετικά και με εμπιστεύομαι», «χαμογελώ, με ευγνωμοσύνη και χαρά στην πανέμορφη ζωή μου που εγώ ο ίδιος δημιουργώ», «ανοίγομαι όλο και περισσότερο στο φώς της αλήθειας και της αγάπης μέσα μου»,

-Ποια είναι η αντίδραση μου  ?

Εδώ ο μηχανισμός στις συναισθηματικές μου αντιδράσεις γίνεται αυτόματα, χωρίς επίγνωση. Τα συναισθήματα που νιώθουμε μας οδηγούν σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά :  κλαίμε,(ρόλος του θύματος) φωνάζουμε η γινόμαστε επιθετικοί (ρόλος του τρομοκράτη), κλεινόμαστε στον εαυτό μας, (ρόλος του απόμακρου) κριτικάρουμε (ρόλος του ανακριτή).

Αντιδρούμε με αυτό τον τρόπο επειδή έχουμε κάποια συναισθήματα, τα οποία με την σειρά τους υπάρχουν επειδή έχουμε κάποιες πεποιθήσεις και επειδή το ερέθισμα- γεγονός που συμβαίνει έθεσε σε κίνδυνο κάποια ανάγκη μας (ανάγκη για αξία, για δύναμη, για ασφάλεια, για ελευθερία, για αγάπη, για απόλαυση)

Με αυτό το παραπάνω τρόπο έχετε κατανοήσει όλη την συναισθηματική και νοητική σας κατάσταση, αυτή που έχετε αυτή την στιγμή. Μπορείτε τώρα να θέσετε δύο ερωτήματα στον εαυτό σας για να ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα μέσα σας.

-Αυτό που νιώθω η που σκέπτομαι, είναι δικό μου η των άλλων ? Είναι δική μου ανάγκη η των άλλων ?

-Αυτό που νιώθω η σκέπτομαι είναι αλήθεια η ψευδαίσθηση ?

Μέσα από την πρώτη ερώτηση και την καταγραφή του πιλοτικού πλάνου του σεμιναρίου θα κατανοήσετε από ποιο μέλος της οικογένειάς σας πηγάζει η συγκεκριμένη πεποίθηση που σας έκανε να αντιδράτε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, θα κατανοήσετε από ποιόν προέρχονται τα πιστεύω σας στην ζωή, και πολλές φορές θα κατανοήσετε πως τις περισσότερες φορές ο τρόπος που ζείτε, που σκέφτεστε και που φέρεστε, ακόμα και οι επιθυμίες σας, αναπαράγουν τον τρόπο που ζούν, σκέφτονται και φέρονται η επιθυμούν οι γύρω σας, τα μέλη της οικογένειας σας. Αυτός ακριβώς είναι «ο Καθρέφτης»  σας. Το καθρέφτισμα αυτό γίνεται και με το όμοιο και με το αντίθετο τρόπο. Βλέπουμε κυριολεκτικά τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους.

Στην δεύτερη ερώτηση, αν αυτό που νιώθω είναι αλήθεια η ψευδαίσθηση, χωρίς να αποδώσετε ευθύνη σε κανέναν, ούτε στον εαυτό σας ( κανείς δεν φταίει,  και ότι μας συμβαίνει είναι ένας δάσκαλος για την εξέλιξή μας) θα δείτε την ζωή σας με μια πιο ευρεία αντίληψη,  έχοντας επίγνωση της πνευματικής έννοιας της ύπαρξής μας, πως είμαστε όλοι ψυχές σε εξέλιξη. Οι πνευματικές αλήθειες του πρώτου μέρους του κειμένου καθώς και το μάθημα του Ερμή θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση αυτή.     

    1. «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ», αποτελεί το τρίτο μέρος της δουλειάς με τον εαυτό μας, και αφορά την δημιουργία μιας νέας νοητικής κατάστασης, σαν να βάζουμε μια νέα δισκέτα στο υπολογιστή του νού μας. Εδώ το κλειδί είναι η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Τώρα δουλεύουμε ώστε να εγκαταστήσουμε στο υποσυνείδητό μας, νέες πεποιθήσεις, νέες αλήθειες, νέα δεδομένα μέσα από την καινούργια  γνώση που έχουμε αποκτήσει. Πρακτικά η τήρηση ενός τετραδίου ευγνωμοσύνης για ότι καλό έχουμε στην ζωή μας, και που θεωρούμε δεδομένο, είναι μια μεγάλη βοήθεια στο να δούμε την ζωή μας Θετικά. (Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «το δέντρο της ευτυχίας» στο βιβλίο «η ιστορία μιας σταγόνας». Επίσης η καταγραφή θετικών πεποιθήσεων και αληθειών σε μέρη στο σπίτι σας που μπορείτε να βλέπετε καθημερινά συντελούν σε όλη αυτή την εσωτερική αλλαγή.
  1. «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ» είναι το τελευταίο στάδιο, αυτής της αλλαγής και εξηγείται αναλυτικά στο μάθημα του Ερμή. Έξη λέξεις-έννοιες, κλειδιά θα αναλυθούν σε αυτό το μάθημα.:  Με κατανοώ, Με αποδέχομαι, Με συγχωρώ, Με αγαπώ, Με απελευθερώνω, Με εμπιστεύομαι. Αυτές οι λέξεις στοχεύουν στην θεραπεία μέσα μας,  εκείνων των πλευρών του εαυτού μας που δημιουργούν αυτό που μας πονάει , η που μας ενοχλεί στην ζωή μας. Κατ’ επέκταση, ανεβάζουν τις ενεργειακές μας δονήσεις, περνώντας από τις χαμηλές δονήσεις της άγνοιας και των λεγόμενων αρνητικών συναισθημάτων, στις υψηλές δονήσεις της αλήθειας και της αγάπης. Με αυτό τον τρόπο περνάμε από την έλλειψη αγάπης του εαυτού, στην πραγματική αγάπη του εαυτού μας. Και σύμφωνα με τον νόμο της έλξης του σύμπαντος (βλέπε «Τρίτη ιερή αρχή της Πολικότητας» στην διδασκαλία του Ερμή του Τρισμέγιστου), πλέον στην ζωή μας θα έλκουμε και θα βιώνουμε καταστάσεις που συντονίζονται με αυτές τις ανώτερες δονήσεις. Συνεπώς πιστεύω πως σας είναι αντιληπτό πλέον, ότι ο καλύτερος τρόπος θεραπείας σε κάθε τομέα της ζωής μας , είναι α) να πάρω 100%  την ευθύνη της πραγματικότητάς μου, και β) να εργαστώ με τον εαυτό μου. Με τις παραπάνω λέξεις κλειδιά, μετουσιώνω την ύπαρξη μου, από μέταλλο σε χρυσό. Γι’ αυτό το λόγο η διδασκαλία του Ερμή του Τρισμέγιστου, θεμελίωσε την νοητική αλχημεία.

Ας αναφερθούμε τώρα σε αυτές τις λέξεις-έννοιες, και στο τι σημαίνει η κάθε μια :

Με κατανοώ

Είναι η βάση όλης αυτής της αλλαγής που κάνω μέσα μου και στη ζωή μου, δουλεύοντας με τον εαυτό μου, για να κατανοήσω το «ποιος είμαι και γιατί». Το πιλοτικό πλάνο, που σας δίνεται στο σεμινάριο του Ερμή,  είναι η βάση για αυτή την εργασία,  καθώς και η κατανόηση των  συμπαντικών νόμων που διέπουν όλη μας την ύπαρξη. (αναλύονται στο θεωρητικό μέρος του ίδιου σεμιναρίου).  Με αυτό τον τρόπο, όπως είπαμε, αναλαμβάνω 100% την ευθύνη της πραγματικότητάς μου.

Με αποδέχομαι

Με το που αποδέχομαι τον εαυτό μου, παύω να ασκώ κριτική στον εαυτό μου. Η αποδοχή του εαυτού σημαίνει συμφιλίωση με όλη μου την ύπαρξη, με όλες μου τις πλευρές, και με αυτές που μου αρέσουν και με αυτές που δεν μου αρέσουν. Σκοπός μου τώρα είναι να δυναμώσω και να εκφράσω τις δυνατές μου πλευρές και να βελτιώσω τις αδύναμες πλευρές μου η αυτές που δεν μου αρέσουν. Μέσα από την αποδοχή του εαυτού, γίνομαι ελαστικός και συμπονώ  τον εαυτό μου και δέχομαι πως όντας μια ψυχή σε εξέλιξη, κάνω την κάθε στιγμή το καλύτερο που μπορώ, και πως κάθε μέρα μαθαίνω, βελτιώνομαι και εξελίσσομαι. Αυτή η επίγνωση έχει ως αποτέλεσμα την θεραπεία εσωτερικών συγκρούσεων που ίσως βίωνα μέχρι τώρα στην ζωή μου, αλλά και την θεραπεία των εσωτερικών συγκρούσεων  που πηγάζουν από τις αλλαγές που κάνω μέσα μου, στην εξελικτική μου πορεία (όταν φεύγει το παλιό και έρχεται το καινούργιο στην ζωή μου).  Αποδέχομαι όλες μου τις πλευρές και όλα μου τα συναισθήματα ως τεράστιους δασκάλους για την εξέλιξή μου. ( Θα σας βοηθήσουν πολύ τα κεφάλαια «παρέα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου» και «η έκπληξη της γιορτής» του βιβλίου «η ιστορία μιας σταγόνας»)  

Με συγχωρώ

Η μεγαλύτερη επιθυμία της ψυχής μας είναι να συνάψουμε ειρήνη με τον εαυτό μας. Συγχώρεση σημαίνει :

α) συγχωρώ τον εαυτό μου, για τα λάθη μου και τις αδυναμίες μου, τις ατέλειες και τα ελαττώματά μου, τους προγραμματισμούς και τα αρνητικά μου συναισθήματα.

β) με συγχωρώ για οτιδήποτε μέσα μου δημιούργησε την ανάγκη να βιώνω η να έχω βιώσει πόνο, φόβο, θλίψη, απόρριψη, θυμό …. Εδώ εμπλέκονται και οι έννοιες του κάρμα της ψυχής,  δηλαδή ο νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης που αποδίδει δικαιοσύνη στα πεπραγμένα μου από προηγούμενες ζωές μου και της επιλογής της ψυχής μου, δηλαδή ποιά μαθήματα έχει επιλέξει να πάρει η ψυχή μου στην τωρινή μου ενσάρκωσή μου. (βλέπε το δεύτερο μέρος του κειμένου) Δουλεύοντας με το «πιλοτικό πλάνο» του σεμιναρίου, θα παρατηρήσετε πως η τωρινή κατάσταση που βιώνετε έχει τις ρίζες της, στην παιδική σας ηλικία, Και πως τα χαρακτηριστικά του ατόμου η των ατόμων  που σας ταλαιπωρούν η σας ενοχλούν σήμερα είναι ένα αντίγραφο κάποιου μέλους της οικογένειας η του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσατε (μαμά, μπαμπάς, παππούς, γιαγιά, αδελφός, αδελφή, θείος,  θεία, δάσκαλος, κλπ, και γενικά ενός ατόμου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παιδική σας ηλικία) Η διαδικασία της συγχώρεσης υπάρχει ως βάση για την δική σας απελευθέρωση. 

γ) με συγχωρώ για το πόνο που άθελα μου η ηθελημένα έχω προκαλέσει εγώ στους άλλους. Κατανοώ πως ήταν μια αντίδρασή μου από το μέρος του εαυτού μου που υπέφερε. 

Με αγαπώ

Μέσα από την κατανόηση, την αποδοχή και την συγχώρηση του εαυτού μας, γεννιέται η αγάπη του εαυτού. Πρακτικά «αγαπώ τον εαυτό» μου σημαίνει τρία πράγματα : με στηρίζω, με φροντίζω, με προστατεύω. Αυτές οι έννοιες περιγράφονται πολύ ωραία στο κεφάλαιο «Η ΑΓΑΠΗ»  του βιβλίου «η ιστορία μιας σταγόνας».

Με απελευθερώνω

Ξεκινά τώρα η απελευθέρωση του εαυτού, σαν φυσική συνέχεια, σαν επόμενο στάδιο των προηγούμενων λέξεων-κλειδιών. 

α) με απελευθερώνω από την ανάγκη μου να έχω βιώσει τις συγκεκριμένες καταστάσεις στην ζωή μου, και όλο αυτό τον πόνο για την εξέλιξή μου.

Β) με απελευθερώνω από όλες τις γνωστές και άγνωστες αιτίες (κάρμα, επιλογή ψυχής), από καταστρεπτικές κυτταρικές μνήμες, αρνητικές καταγραφές, λανθασμένες πεποιθήσεις, ψευδαισθήσεις, ενεργειακά μπλοκαρίσματα που αφορούν τον πόνο που έχω βιώσει.

Με εμπιστεύομαι

Με την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, θέτω τις βάσεις για την δημιουργία της νέας δικής μου αληθινής πραγματικότητας και της ευτυχίας στη ζωή μου. Πιστεύω πως στην ζωή δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από το να δημιουργείς την ευτυχία σου για το Ανώτερο Καλό σου και το Καλό του Συνόλου.

α) με εμπιστεύομαι για την δύναμη που έχω μέσα μου (βλέπε την πρώτη ιερή αρχή του νοητισμού της διδασκαλίας του Ερμή) να θεραπεύω τον εαυτό μου και να δημιουργώ την πραγματικότητά μου σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό.

Β) με εμπιστεύομαι για την ισχυρή ενότητα και καθοδήγηση του Ανώτερου Θεïκού μου Εαυτού στην πορεία της ζωής μου. Με εμπιστεύομαι πως την κάθε στιγμή της ζωής μου, είμαι στο κατάλληλο μέρος για την εξέλιξη μου, δηλαδή  πως αυτό που βιώνω στην κάθε στιγμή της ζωής μου είναι εδώ όχι για να με ταλαιπωρήσει αλλά για να με μάθει, αποσκοπώντας στην εξέλιξή μου. Η επίγνωση αυτή μας απελευθερώνει από την τάση του νου, να πιστεύει πως αν ήταν σε μια άλλη κατάσταση από αυτή που βιώνει, θα ήταν καλύτερα για τον εαυτό του, και παράλληλα θεραπεύει το συναίσθημα της ζήλιας προς ένα άλλο πρόσωπο η μια άλλη κατάσταση.

γ) με εμπιστεύομαι για όλο τον πλούτο, τα ταλέντα και τις ικανότητές μου, για τις επιλογές της ζωής μου, ως  εργαλεία της ψυχής μου, για να εκφραστώ κα να εξελιχθώ στο γήινο πεδίο για το Ανώτερο Καλό μου και το Καλό όλων.

δ) με εμπιστεύομαι  σημαίνει πως ό,τι χρειάζομαι το βρίσκω μέσα μου. Εδώ αναπτύσσω την έννοια της ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΧΗΣ. Δηλαδή να έχω αρχικά την επίγνωση και όλο και περισσότερο το βίωμα πως : Η ΑΞΙΑ ΜΟΥ, Η ΔΎΝΑΜΗ ΜΟΥ, Η ΑΣΦΆΛΕΙΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΜΟΥ, Η ΑΓΆΠΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ ΜΟΥ, Η ΧΑΡΆ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΈΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Και πως τίποτα και κανείς, έξω από εμένα δεν μπορεί να τα αυξήσει η να τα μειώσει. Είναι όλα ανεξάρτητα :

-από την γνώμη των άλλων, την συμπεριφορά, την έγκριση, την αποδοχή, την απόρριψη, την αναγνώριση, την μη στήριξη, την αγάπη, την κριτική, την αδιαφορία τους.

- από την σύγκρισή μου με άλλους  ως προς το επάγγελμα μου, την κοινωνική η οικονομική μου κατάσταση, την κοινωνική επιτυχία, τις γνώσεις, τις σπουδές, την εμφάνιση μου, το σπίτι, τα αποκτήματα, τον τρόπο ζωής, το σύντροφο.

-το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου, μόνο τα κίνητρα και η προσπάθεια στην πορεία της ζωής μου μετρούν όχι το αποτέλεσμα. Καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι, ένα ακόμα μάθημα που έχει επιλέξει να βιώσει η ψυχή για την εξέλιξή της. Καλό είναι να γνωρίζουμε πως η ψυχή δεν επιλέγει μόνο άσχημες καταστάσεις για να εξελιχθεί, αλλά και ευχάριστες.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα παρατηρήσετε  πως κάθε μια από αυτές τις 6 λέξεις-κλειδιά, έπεται της προηγούμενης, και πως υπάρχει στις αντίστοιχες έννοιες τους, μια ανοδική πορεία από τα κατώτερα ενεργειακά μας κέντρα, προς το κέντρο της καρδιάς και στην συνέχεια προς τα ανώτερα ενεργειακά μας κέντρα.

Θα σας δοθούν πρακτικές κατευθύνσεις για αυτές τις λέξεις στην διάρκεια του σεμιναρίου.   

Εδώ κλείνει ο κύκλος αυτής της διαδικασίας μετάλλαξης του εαυτού μας και μετουσίωσης της ζωής μας σε μια ζωή που κάθε άνθρωπος ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ στην ζωή του, για το Ανώτερο Καλό του και το Καλό όλων.

Δείτε το αρχείο σε μορφή pdf εδώ.

ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

EPSON016Ασκήσεις αναλυτικές

Δείτε όλο το άρθρο...

ΠΡΟΣΘΙΑ - ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑ

EPSON015Δείτε σε εικόνα, τα 7 τσάκρας και την πρόσθια και οπίσθια σχέση.

Δείτε όλο το άρθρο...

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΜΟΙΩΜΑ

EPSON004Δείτε το ενεργειακό ομοίωμα, τα δονητικά επίπεδα ενέργειας, το φάσμα συνειδητότητας κ.α.

Δείτε όλο το άρθρο...

Joomla templates by Joomlashine